Björn Hansson Precis som i framtiden

1jul/100

.cn-registret spårar ur totalt

Den 12:e December 2009 införde registret för Kinas ccTLD .cn krav på lokal närvaro för att inneha en .cn-domän. Endast multinationella företag med registrerat kontor hos de Kinesiska myndigheterna skulle godkännas. Det skulle krävas ett ifyllt registreringsformulär med signatur och företagsstämpel, kopia av företagets licens, kopia av ID-handling på  företagets kontaktperson, samt bevis på företagets organisationsnummer. Självklart krävs att de skickas in på kinesiska "The Domain Name Registration Form is in English. As Chinese authorities issue all other documents, it follows that they must be submitted in Chinese".

För några dagar sedan ändrade registret reglerna igen, utan någon förvarning. Alla som nu redan innehar en .CN är tvungna att bekräfta registreringsuppgifterna, detta ska göras med en länk som skickas ut via e-post. Om man inte bekräftar inom 15 dagar kommer registret ta sig rätten att radera domänen! Dessutom kommer detta mailutskick endast att kunna göras en gång och kan inte skicka ut på nytt, trist om mailet fastnar i spamfiltret va?

Men detta räcker inte, de lägger sig även i var din webbplats befinner sig som domänen pekar på, ligger den på en server utanför Kina så kommer ytterliggare dokument krävas. Ett "Letter of commitment" som bekräftar att servern inte finns i Kina. Samt ännu ett som jag inte förstår riktigt vad som menas så jag citerar: " Letter of commitment confirming that there is no website deposited under the corresponding .CN domain".

  • Delicious
  • Facebook
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Twitter
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inga trackbacks ännu.