Björn Hansson Precis som i framtiden

4okt/100

MissDomain lanserar domänvärderingstjänst

En lösning på en vanligt återkommande fråga, hur mycket är domänen värd? Det har länge funnits enklare tjänster för detta, men ingen med fokus på framförallt Svenska domäner och med en djupare analys än de ofta nästan automatgenererade värderingar man får som höftas fram. Ibland behöver man ett värderingsunderlag för redovisningen eller inför ett köp/försäljning av en domän. Domäner som har en del år på nacken kan vara värda betydligt mer idag än vad man en gång i tiden betalade - bra domännamn dubbleras ofta i värde, eller betydligt mer, under en femårsperiod. MissDomains värderingsform bygger på mer än 10 analytiska faktorer samt utlåtande från 3 oberoende personer med lång erfarenhet av domäner, Dan Nilsson, Markus Jalmerot och jag själv.

Från pressreleasen:

Det är lätt hänt att internetadresser, s.k. domäner, i bokföringen tas upp till det historiska anskaffningsvärdet istället för verkligt värde. Ibland kan det skilja på flera miljoner kronor mellan anskaffningsvärde och verkligt värde, vilket kan få mycket stor betydelse för företagens redovisade resultat i synnerhet i tider av ekonomisk turbulens. En 5 år gammal bil eller datorutrustning är sällan värt hälften av nyanskaffningsvärdet. Med domäner är det dock annorlunda, bra domännamn dubbleras ofta i värde, eller mer, under en femårsperiod.

Mer information om tjänsten domänvärdering på MissDomain. För mer information i ämnet har jag skrivit en djupare genomgång om värdering av domännamn på forumet dnzup.

  • Delicious
  • Facebook
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Twitter
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inga trackbacks ännu.