Björn Hansson Precis som i framtiden

5nov/090

Snapnames erkänner bulvanbud

Snapnames som är en av de största aktörerna för snapback/backorders av droppade domäner har nu gått ut med information via mail till sina kunder att en anställd i flera år har trissat upp auktionspriserna. Den anställde som la bud med användarnamnet Halvarez var ingen mindre än VP of Engineering på Snapnames, Nelson Brady. Det har spekulerats flera år tidigare om detta på Dnforum, om just den användaren. De har dock förnekat att så skulle vara fallet. Med tanke på vilka vinster företaget gör så kan det bli en hel del att återbetala, enligt uppgift har de gjort närmare $50,000,000 i vinst på ett år.

The incremental revenue from the bidding represented approximately one percent of SnapNames’ auction revenue since 2005.

Det rör sig alltså om väldigt stora summor pengar som nu kommer återbetalas. 1% av intäkterna sedan 2005 är väldigt mycket pengar. En förbannad användare på Dnforum skriver:

95% of every single auction I was involved in at SnapNames, had halverez bidding. For my account alone, we're looking at several hundred acts of fraud.
Take screenshots people, before they clean the system. This should be a class action lawsuit. Someone should end up in prison.

Snapnames skriver att de ska återbetala till alla de som fått betala mer än de borde gjort för domäner de köpt, med ränta. Men räkna med att stämningarna kommer hagla! Visst är det bra att Snapnames går ut med detta och med full transparens, och dessutom sätter in resurser från tredje part för att återbetala de som drabbats, men borde de inte agerat lite tidigare med tanke på alla som tagit upp det och mailat dem om detta. Speciellt när det pågått sedan 2005. Dnjournal har publicerat bilder på boven i dramat.

  • Delicious
  • Facebook
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Twitter
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inga trackbacks ännu.