Björn Hansson Precis som i framtiden

11nov/107

Varning: Bineros dagliga backup-policy

Fick nyligen erfara Bineros dagliga backup-policy den hårda vägen. Vill varna för att ni bör ta egen backup och inte förlita sig på deras om ni ligger kvar på 1.0. Råkade sopa en kunds sajt där (i samband med upprensning av domäner) och upptäckte det några dagar senare, men så länge sparades tydligen inte backuperna. Daglig backup för mig innebär inte att de raderas efter 1 dag, men det är väll en tolkningsfråga.. Hade jag vetat detta hade man naturligtvis gjort backuperna själv, vilket man kan tycka inte ska behövas på "sveriges bästa webbhotell".

Fick följande som svar av Binero:

I dagsläget garanterar vi endast dagliga backuper

Vi har tyvärr inte de tekniska möjligheterna att hålla dagliga backuper längre än vad vi gör i det gamla systemet.

Att bli informerad om detta tidigare hade ju varit klart önskvärt..

 • Delicious
 • Facebook
 • Digg
 • Reddit
 • StumbleUpon
 • Twitter
Kommentarer (7) Trackbacks (0)
 1. Hej Björn,
  Vi ber så hemskt mycket om ursäkt. Vi ska i vårt nya system ta backup flera gånger per dygn och spara dem i en vecka, migrering dit för alla användare inleds innan jul.
  Vänliga hälsningar,
  Erik,
  Binero

 2. Hej Erik, ni måste vara mycket tydligare med detta. Hade jag vetat detta hade jag som sagt tagit backup själv. Det står ingenstans att de bara sparas någon dag, ej heller i avtalet.

 3. Hej Björn,
  Ja, du har rätt – vi bör migrera till ett system med ett set lagringstider och upplysa tydligt om dessa det är vad vi avser att göra. Vi beklagar än en gång det inträffade.
  Vänliga hälsningar
  Erik

 4. ”vi har inte de tekniska möjligheterna”

  Klart ni har. Allt annat vore grov inkompetens. Däremot finns kanske inte de ekonomiska möjligheterna för att skaffa in mer lagringsutrymme, men det är inte en teknikfråga.

  Men detta var ju ett år sedan, nu läser jag att ni använder NetApp. Där finns grymma retention-möjligheter.

 5. Möjligen i deras nya 2.0, knappast i 1.0 jag fortfarande ligger kvar på. Har blivit lovad rätt många gånger nu att bli uppgraderad till 2.0, ligger fortfarande kvar på 1.0, med samma lösning. Fick ett mail nu senast den 20/9 2011 att ”Migreringen av våra Binero 1.0-kunder till Binero 2.0 är äntligen igång!”. Känns som ett hån ju. Trodde den varit det sedan något år tillbaka. Kan inte ens få ut en AUTH-kod i denna buggiga panelen, måste maila support varje gång.

 6. Fler som råkat ut för att Binero sjabblat bort statistiken? Den visar ingenting sedan februari (då migreringen skulle påbörjas), trots kvar i 1.0 (vet att den försvinner i 2.0) Varför dessa 8 månader trillat bort kan Binero inte svara på.

 7. Använder Analytics själv så det har jag ingen koll på tyvärr.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inga trackbacks ännu.