Björn Hansson Precis som i framtiden

Om

Vem är jag? Jag föddes samma år som Intels 8088 mikroprocessor, år 1979. Uppväxt med farsans Amstrad 8088 med dubbla 5,25" floppydrives, grymt va? På denna dator leddes jag in på den kapitalistiska entreprenörsbanan genom det fantastiska spelet Monopol. Spelet var förvisso på engelska men pengarnas språk kan man ju förstå ändå 🙂 Jag lärde mig även karate i spelet IK+, beware.

Amstrad - Respekt!

 

Sinclair ZX81

Sinclair ZX81 med 4KB extra minne

Inte så jätterolig, men ändå användbar.

Sen fick jag min första egna dator, en ZX81 med 4kb extra minne. Det var typ en enkel Basic-tolk, man kunde koppla den till en kassetbandspelare och lagra sin data på, det funkade sådär. Men jag har kvar den än, med instruktionsboken!

Där väcktes iaf ett litet intresse för programmering, och det har det blivit en del av sedan dess. Från Basic till Pascal, C, C++, Visual Basic, ASP (gud bevare) och idag fantastiska PHP, även mer och mer Javascript, det blir ju betydligt roligare med Jquery!

Så min bakgrund är ganska tekniskt lagd. Har tidigare jobbat som PC/Nätverkstekniker på några konsultbolag för att därefter starta eget. Är genom mina bolag involverade i en del olika projekt, mycket ehandel och domäner.

Här hittar du mig:

Twitter
LinkedIn
About.me

  • Delicious
  • Facebook
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Twitter
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inga trackbacks ännu.